Събота, 15 Октомври 2016 12:53

Иновативният подход в програма Съседи - Доверие!

Оценете
(1 глас)

Програма Съседи позволява ползването на услугите на професионален касиер. На българския пазар вече има утвърдени фирми, на които всички се доверяваме, плащайки сметките ни за ток, телефон, парно и т.н. А защо да не се плаща там и за Етажната собственост?

 

Чрез програмата можете да поверите събирането на парите на етажната собственост на професионалистите в тази област срещу минимални такси - за вас остава плащането на сметките или превеждането на натрупаните суми към спестовна сметка на входа и всичко това с няколко клика на компютъра или таблета Ви.

Така парите на входа се съхраняват на сигурно - в банковите институции и са гарантирани със закон, а ревизиите по етажната собственост стават за минута!

Не се налага да обикаляте съседите, да броите пари или да се чудите къде и как да ги съхранявате! Плащанията на съседите можете да видите отново на компютъра, като за всяко едно можете да получавате и известие по имейл!

Можете да платите на чистач, майстор или всеки, който е оказал услуги на входа моментално, като за целта съответния човек трябва да предостави имена по лична карта, ЕГН или номер на лична карта, след което парите му ще го чакат на удобна за него каса за плащане на комунални сметки. А веднага щом той ги получи, Вие ще бъдете уведомени с имейл!

Основното притеснение, което се изразява от домоуправителите е за цената на услугата професионален касиер и дали етажната собственост може да си я позволи. За плащане на сума за вход от 10 лева, събраната такса е в размер на 0.11 лева. На годишна база събраните такси за касово обслужване от етажна собственост с 23 апартамента възлизат на около 50 лева. 

Освен това заплащаната такса, която се дължи на изипей за извършване на превода трябва да е за сметка на етажната собственост, а не за съкооператорите.  В предоставяните бележки от програма Съседи, които получава всеки апартамент, изрично е записано това, улеснявайки в максимална степен касиерите на изипей.

Освен безпорните предимства при ползването на професионален касиер в комбинация с програма Съседи, има още едно, което може би е най-важното: Информацията от изипей се обработва почти автоматично с няколко клика от програма Съседи. Представете си вход със 60 - 80 апартамента. Програма Съседи след втория месец на нейното функциониране е способна да нанесе плащанията автоматично поне на 80% от тези апартаменти! А след още няколко месеца може да се стигне и до 95%. Но освен постъпленията тя третира автоматично и направените разходи, трансфери от микросметка към банка или каса.

Тези автоматизации са в основата всички разчети свързани с етажната собственост на голям вход  /над 60 апартамента/ да се реализират в рамките на 30-тина минути /след 3-4 месец на ползване на програмата/.

Ако все пак решите, че не искате професионален касиер и имате човек във вашия вход, който може да се занимава с касиерските функции, програма Съседи може да подготвя приходни ордери при плащане на сметките за вход. Моментално се разпечатват 2 екземпляра - за документацията на етажната собственост и за платеца на сумите. В приходните ордери ясно се описва вида на вноската: сума вход, фонд ремонти или друго, периода, сумата. Достатъчно е касиерът да отбележи съответните плащания с няколко клика и записване на датата на плащане!

Така въведените приходни ордери се отразяват в системата и във финансовия отчет. При този вариант времето, което се посвещава на етажната собственост е това което касиерът заделя за събирането на парите и разпечатването на ордерите.

Голямото предимство, което предоставя Програма Съседи в този случай е, че касиерът не трябва да съставя отчет и да смята какво има на каса. На база издадените ордери и начислените вноски, системата изготвя професионален отчет! В него ясно се вижда касовата наличност.

Професионалният отчет на Програма Съседи е най-добрият инструмент за изграждане на доверие в етажната собственост.

Наше проучване показа че в поне 90% от етажните собствености в България липсва какъвто и да е отчет, който да се представи на общото събрание! В останалите 10% касиерите предоставят тетрадки писани на ръка, където шансовете за грешки са значителни, дори и при огромно старание от тяхна старана.

Нашият извод: Без надежден финансов отчет за етажна собственост няма доверие, няма събиране на вноски за етажна собственост, няма ремонти, няма разбирателство и има само междусъседски разпри.

Върнете си доверието едни към други! Предоставяме Ви Програма Съседи, която ще направи това за Вас независимо дали ползвате Професионален касиер като изипей или касиер от входа!

Прочетена 7908 пъти Последно променена в Събота, 15 Октомври 2016 12:53

3 коментара

 • Връзка на коментара Елена на 85 години Петък, 29 Юли 2016 08:44 публикуван от Елена на 85 години

  Мнението на една дама на 85 след преминаване на каса на изипей: "Здравейте, много съм щастлива, че вече дължимите суми за входа се плащат на касите на изипей. Щом получа пенсията си на 06-то число на прибиране минавам през изипей и уреждам всички сметки. Преди години бях касиерка на входа и знам каква отговорност са заниманията със чужди пари! Всичко ми беше изрядно и въпреки това идваха комшии да се съмняват в сметките и в мен. Сега вече нямаме съмнения! На изипей дават бележка! Всичко е точно и коректно! Благодаря на управителния съвет на входа за това решение!"

 • Връзка на коментара Детелина - живея във вход, в който се ползва програма съседи и плащаме на каса на изипей Вторник, 26 Юли 2016 09:49 публикуван от Детелина - живея във вход, в който се ползва програма съседи и плащаме на каса на изипей

  Здравейте,
  Оказа се голямо удобство плащането на сметките на каса на изипей, заедно с останалите ми задължения за ток, вода и тн.
  Първоначално мислех, че така ако се плащат сметките никой няма да си плаща задълженията и не вярвах, че без касиер на място може нещо да се събере за входа!

  С касиер трудно се събираха сумите за входа - много хора не даваха пари, а и почти нямаше желаещи да бъдат касиери.

  След преминаване на каса на изипей, забелязах, че комшиите които не си плащат всеки месец получават бележки със задълженията си.

  След няколко месеца реших да проверя дали всичко се отчита и е както трябва. Домоуправителката ни представи страхотен отчет, в който в пълни детайли се виждаха постъпления, задължения, приходи и разходи, наличности по сметки и на каса.

  Мъжът ми беше счетоводител и беше във възторг от видяното. Направено с огромно старание, ясно и точно! Разбрахме, че е с помощта на програма съседи!

  Понастоящем всички плащаме на каса на изипей и имаме 100% събирамеост на дължимите суми за входа!

  Дочувам, че младото поколение могат да плащат сметката за вход с карта, дори и без да ходят на каса на изипей.

  В резултат входа направи основен ремонт на покрива и се очаква в скоро време да сменим дограма и прозорци.

 • Връзка на коментара Веселина Неделя, 03 Април 2016 14:03 публикуван от Веселина

  Здравейте,

  Препоръчвам програмата като домоуправител, който я ползва вече от 3 години.

  ОТ фирмата първите 2-3 месеца ни съдействаха да обработим предишен период, свиквайки с интерфейса, след което самостоятелно ползваме програмата с голямо удоволствие.

  Първоначално имахме касиер, който събираше дължимите вноски. Програмата се справяше чудесно и отнемаше около 1 час на месец да се обработят записките на касиера.

  След около година касиерът се отказа поради здравословни причини и никой не желаеше да поеме функциите му, поради което преминахме към услугите на изипей.

  С изипей, информацията за месец се обработва в рамките на 5 минути на месец, след което системата предоставя детайлен финансов отчет, а и не само.

  За година на изипей заплащаме не повече от около 40 лева, но това решение се оказа удобство за всички съседи.

  Много съм доволна от програмата. Чрез нея вече средствата се събират регулярно и в срок.

  В рамките на 3-те години, в които я ползваме направихме основен ремонт на покрив и сме събрали средства и за смяна на дограма.

  Съкооператорите имат доверие, че всяка стотинка се отчита и се отнасят отговорно към задълженията си!

  Благодаря Ви за тази програма! Горещо я препоръчвам на всички домоуправители и касиери!

  Екипът е отзивчив и посещенията са им в извънработно време, съобразени с моята заетост /в делници след 5 часа, а понякога и събота/.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.